Jesse Rob

Jesse Rop

Project engineer

Een veelzijdige uitdaging
Jesse’s keuze voor TBR Solutions was niet zomaar een beslissing; het was het resultaat van een verlangen naar veelzijdigheid en technische uitdaging. In zijn eigen woorden: “Ik sprak Henk en Jan, ze hadden het over een veelzijdige functie. En dat blijkt mijn functie ook echt te zijn.” Voor Jesse is de mix van kantoorwerk, werkplaatsactiviteiten en klantinteractie precies wat zijn technische ziel nodig heeft.

Een motiverende noordelijke nuchterheid
De no-nonsense benadering van TBR Solutions sprak Jesse aan, zoals hij uitlegt: “Wat mij uiteindelijk motiveerde om TBR aan te schrijven is dat ze in de vacature tekst hadden staan dat met noordelijke nuchterheid gewerkt wordt aan internationale projecten. Hoewel het vast en zeker vooral geestig bedoeld was, omschrijft dit TBR denk ik heel goed!”

Genieten van diversiteit
Hij deelt zijn observatie over zijn taken bij TBR: “Hoewel ik nog niet heel lang bij TBR werk, merk ik dat de veelzijdigheid van de functie het ‘leuk’ maakt.” Of het nu gaat om projecten, berekeningen, inkoop of projectbegeleiding, Jesse omarmt de diversiteit met enthousiasme.

Technische groei door de jaren heen
Zijn technische reis begon na zijn MBO-opleiding werktuigbouwkunde. Hij verfijnde zijn vaardigheden als tekenaar/constructeur in de machinebouw en ging later door naar een deeltijd HBO-opleiding werktuigbouwkunde. Zijn woorden weerspiegelen zijn groei: “Op het HBO maak je kennis met berekeningen die je helpen om ingewikkelde dingen beter te begrijpen en overzien.”

Een teamuitje van epische proporties
Als hij een dag onbeperkt budget had voor een teamuitje, zou het niet zomaar een uitje zijn. “Dan neem ik het team mee naar de 24 uur van Le Mans en dan niet om te kijken maar om deel te nemen.” Een gewaagd, maar bijzonder idee!

Verrassende vrijheid en voldoening
Als we hem vragen naar zijn ervaring tot nu toe, benadrukt hij, zijn verrassing: “Hoewel ik er nog niet lang ben, vind ik de mate van vrijheid erg prettig.” Het onverwachte behoud van complexe berekeningen heeft zijn werk nog interessanter gemaakt dan hij had verwacht.

Werkdagen: altijd vol uitdaging
Voor Jesse is het leukste aan zijn baan de transformatie van virtueel naar fysiek.

“Het leukste van mijn baan vind ik dat er een bepaald probleem op tafel ligt waar geen oplossing voor is. Door achtereenvolgens wat te gaan schetsen op een papiertje, het uit te gaan werken in 3D-software en het te realiseren heb je uiteindelijk fysiek iets voor je staan wat een tijd terug nog als virtueel probleem op tafel lag!”
 

Ga naar:

Vacatures
Contact
Teampagina